Nieuws

Aandeel top 50-advocaten toegenomen

Het aandeel van de top 50-advocaten op de totale advocatuur is ook dit jaar weer toegenomen. Ondanks de opkomst van het middensegment blijven de topkantoren in Nederland hun positie handhaven, zij het met enkele interessante veranderingen. Benieuwd naar de ontwikkelingen?

Lees meer Button pijl

Energiesector in beweging

Investeringen en fusie- en overnameactiviteiten in de Europese energiesector zullen aanzienlijk toenemen. Wat is hierin de belangrijke drijfveer? Lees het nu in onze blog.

Lees meer Button pijl

Hunter bemiddelt ook op partnerniveau

Wat zijn de voordelen om als (toekomstig) partner via een recruiter te oriënteren op de markt? Onder andere een Partner Banking & Finance, Partner Corporate M&A en een Partner Vastgoed (inclusief team) gingen jou voor.

Lees meer Button pijl

Zzp’en in de advocatuur!

Steeds meer advocaten kiezen ervoor om als zzp'er aan de slag te gaan en minder advocaten kiezen voor het partnertraject. Hoe kan dit en wat voor gevolgen heeft dit voor de advocatenkantoren?

Lees meer Button pijl

Thuiswerken geaccepteerd in de advocatuur

Nieuwe ontwikkelingen in de advocatuur: de cultuur is blijvend veranderd.

Lees meer Button pijl

Salarissen advocatenkantoren 2023

De salarissen van de top 50 advocatenkantoren zijn bekend. Zoals jullie van ons gewend zijn publiceren wij elk jaar dit overzicht.

Lees meer Button pijl

Recruitment in de Legal sector!

Wij bemiddelen voor alle praktijkgroepen en zoeken heel gericht. Recent hebben wij ondermeer een bestuursrechtadvocaat, een kandidaat-notaris corporate,  een financial regulatory advocaat, arbeidsrechtadvocaten en een partner vastgoed bemiddeld.

Lees meer Button pijl

Ontwikkelingen M&A-markt

De MenA heeft onlangs het trend-onderzoek 2022 gepubliceerd. Wat zijn de belangrijkste bevindingen/resultaten? Wat gaat er gebeuren met het aantal fusies en overnames in de komende twaalf maanden? En wat zijn de belangrijkste drivers voor M&A?

Lees meer Button pijl

Salarissen advocatenkantoren 2022

Wat zijn de salarissen in 2022 van de advocatenkantoren? De lijstaanvoerders dit jaar zijn De Brauw en Linklaters: zij betalen de hoogste salarissen voor eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten.

Lees meer Button pijl

Het CvT wil veranderingen zien

Het college wil nu dat er boven de lokale dekens een nieuwe, landelijke toezichthouder komt die kantoren en advocaten onafhankelijk controleert en meer afstand heeft tot de advocatuur. De lokale dekens zullen hierdoor een groot deel van hun toezichtstaak inleveren.  

Lees meer Button pijl

De Jonge Balie

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten heeft Hunter Recruitment een concrete focus op de advocatuur, waar wij dagelijks op multidisciplinair niveau werken voor verschillende internationale en Nederlandse advocatenkantoren.

Lees meer Button pijl

Kabinet teruggefloten door voorzieningenrechter! Terecht?

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Een hele ingrijpende maatregel dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is gebruikt. Voor het invoeren van de avondklok heeft het kabinet gebruik gemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg).

Lees meer Button pijl

Salarissen advocatenkantoren 2021

Wat zijn de salarissen in 2021 van de advocatenkantoren? De lijstaanvoerders dit jaar zijn De Brauw en Linklaters: zij betalen de hoogste salarissen voor eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten.

Lees meer Button pijl

Overstappen in coronatijd, aantrekkelijk of niet?

Onlangs heeft Mr., een platform voor juristen, onderzoek gedaan naar de invloed van de coronacrisis op het maken van een overstap binnen de advocatuur onder juristen.

Lees meer Button pijl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!