Zoals jullie van ons gewend zijn publiceren wij elk jaar de salarissen van de top 50 advocatenkantoren in Nederland. Niet elk kantoor geeft deze informatie prijs, maar het overgrote deel gelukkig wel. Dit geeft wederom een goed beeld van het financiƫle plaatje in de advocatuur.

Welke kantoren staan bovenaan?

De lijstaanvoerders dit jaar zijn De Brauw en Linklaters: zij betalen de hoogste salarissen voor eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten. Een eerstejaars advocaat verdient bij De Brauw EUR 4.166 bruto per maand en bij Linklaters EUR 4.475 bruto per maand. Nadat je advocaat-stagiair-af bent kom je in aanmerking voor het medewerkerssalaris. Bij De Brauw verdien je als beginnend medewerker EUR 6.386 bruto per maand en bij Linklaters EUR 6.211 bruto per maand. Linklaters voert echter weer de lijst aan voor zevendejaars advocaten, namelijk EUR 9.529 bruto.

Hoe groot zijn de verschillen?

Ieder jaar komen wij tot de conclusie dat de verschillen in salarishuizen enorm blijven. Als wij kijken naar de categorie zevendejaars advocaten, dan is er een verschil zichtbaar van EUR 4000 bruto per maand tussen het best betalende kantoor en het minst betalende kantoor.

Maakt elk bedrijf het salaris publiekelijk?

Wat eveneens opvalt is dat veel partijen hun salarishuis niet kenbaar hebben gemaakt. Het blijft altijd onduidelijk wat de achterliggende gedachte is van deze keuze, maar het staat een kantoor uiteraard vrij om deze gegevens publiekelijk beschikbaar te stellen of niet.

Voor een volledig overzicht verwijs ik je graag door naar de volgende link!

Geen medewerker gevonden