Het is weer zover: de salarissen van de top 50 advocatenkantoren zijn bekend. Zoals jullie van ons gewend zijn publiceren wij elk jaar dit overzicht. Niet elk kantoor geeft deze informatie prijs, maar het overgrote deel gelukkig wel. Hierdoor krijg je een goed overzicht van het financiële plaatje in de advocatuur.

Welke advocatenkantoren betalen de hoogste salarissen in 2022?

Om meteen te beginnen met de koplopers van dit jaar: De Brauw Blackstone Westbroek en Linklaters betalen de hoogste salarissen voor de eerste-, vierde en zevendejaars advocaten. Een eerstejaars advocaat verdient bij De Brauw €4.534 bruto per maand. Nadat je advocaat-stagair-af bent kom je in aanmerking voor het medewerkerssalaris en verdien je €6.603 bruto per maand. Wanneer jij een zevendejaars advocaat bent verdien jij bij de Brauw €9.635 bruto per maand. Het advocatenkantoor Linklaters zit hier per ervaringsniveau net wat onder. Zij moeten de salarissen voor aankomend jaar nog opnieuw indexeren.

Wat valt er dit jaar op in de advocatuur?

Wat opvallend is, is dat de Nederlandse vestigingen van Angelsaksische kantoren hun advocaat-stagiairs en -medewerkers uitstekend betalen. Zo zien wij dat ook DLA Piper, Dentons, Norton Rose Fullbright, Simmons & Simmons en Hogan Lovells bovenaan de lijst staan. Ook advocatenkantoor Stek, een kleiner Nederlands kantoor, is hoog in de lijst te vinden. Zij staan als derde in de salaristabel. Wanneer jij als zevendejaars advocaat werkzaam bent bij dit kantoor verdien je bijna €8.500 per maand.

Hoe groot zijn de onderlinge verschillen tussen de advocatenkantoren?

Ieder jaar komen wij tot de conclusie dat de verschillen in salarishuizen enorm blijven. Als wij kijken naar de categorie zevendejaars advocaten, dan is er een verschil zichtbaar van €4.000 bruto per maand tussen het best betalende kantoor en het minst betalende kantoor. Wil jij graag het volledige overzicht bekijken? Dan verwijs ik je graag door naar de volgende link!

Meer weten?

Neem contact op met Sem

Sem Ebbing

Sem is altijd positief en haalt graag het maximale uit zijn werk! Hij zit momenteel in zijn laatste jaar van de opleiding HBO Rechten en hij heeft verschillende interesses binnen het juridische werkveld. Sem is dan ook een waardevolle toevoeging aan het Legal team. Hij is werkzaam als Recruitment Consultant én schrijft eveneens zijn afstudeeronderzoek bij ons. Het onderzoek richt zich op zzp’ers die via een platform hun diensten aanbieden en in hoeverre dit geen arbeidsrelatie betreft. Sem vindt het leuk om met mensen in contact te staan en legal professionals te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Sem 06 25463420 sem@hunter-recruitment.nl