Steeds meer advocaten kiezen ervoor om te gaan zzp’en en minder advocaten kiezen voor het partnertraject. Hoe kan dit en wat voor gevolgen heeft dit voor de advocatenkantoren?

Tien jaar geleden als je de vraag stelde: ‘wie van deze groep heeft partnerambities?’ stak vrijwel iedere jonge advocaat zijn hand op. Partnerschap van een groot Zuidaskantoor was een ultiem carrièredoel voor de jonge advocaten. Wordt tegenwoordig dezelfde vraag gesteld, dan gaan er nog maar een vijfde van de handen de lucht in. Dit is ook zichtbaar bij advocaat-medewerkers.

Waarom zien steeds meer advocaten af van het partnertraject?

Dit wordt mede veroorzaakt doordat het partnertraject steeds langer duurt. Advocatenkantoren richten het doorgroeimodel bewust zo in. Dit doen zij omdat er voor senior associates en  counsels – en alle andere mooie titels die daarvoor bedacht worden – nagenoeg hetzelfde uurtarief gevraagd wordt als dat van een partner. Zij verdienen slechts een fractie van wat de partner krijgt. Het aantal obstakels dat moet leiden naar het partnerschap wordt dus verlengd om aan deze groep zoveel mogelijk te kunnen verdienen. Daarbij komt dat het ook niet zeker is of je de testen van het partnertraject doorstaat. Er is een kans dat advocaten dan op het laatste moment toch afvallen en dat zij niet worden waar zij zo lang voor hebben gewerkt. Dit beeld lijkt veel jongere advocaten en studenten af te schrikken.

Advocaten gaan zzp’en!

De groep advocaten die niet meer het partnertraject willen volgen, maar wel de passie hebben voor het werk en graag meer vrijheid en autonomie willen, starten als zzp’er. Het idee is met name dat het mogelijk is om zelf te bepalen wanneer je werkt en welke klussen je aanneemt. Het loonstrookje wordt verruild voor meer flexibiliteit en vrijheid. Daarmee lijkt het mogelijk te zijn een andere work-life balance te creëren dan de work-life balance van een Zuidaskantoor.

Is dit een positieve ontwikkeling voor de Legal sector?

Dit is een ontwikkeling die gunstig is voor zowel zzp-Zuidassers als de Zuidaskantoren. Zoals gezegd onstaat er voor de advocaten die gaan zzp’en meer vrijheid en flexibiliteit. Voor Zuidaskantoren geldt dat er altijd een groep blijft die het partnertraject wel ingaat. Daarbij komt dat kantoren – door de zzp-Zuidassers in te huren – makkelijk kunnen opschalen wanneer een deal daarom vraagt. Ook specialisten kunnen hierdoor ingeschakeld worden wanneer er een specifieke vraag voorligt die zich een enkele keer voor doet.

Wat ervaart Hunter Legal in de praktijk?

Hunter Legal ziet dat de vraag naar advocaten, fiscalisten en kandidaat-notarissen blijft toenemen. Advocatenkantoren staan zowel open voor zzp’ers als voor een vastdienstverband. Steeds meer advocaten nemen contact met ons op omdat zij met ons van gedachte willen wisselen omtrent een overstap. Wil jij je oriënteren op de arbeidsmarkt of ben jij benieuwd welke mogelijkheden wij voor jou hebben? Neem dan vooral contact op met Jaïro of Rachid, zij helpen je graag verder!

Meer weten?

Neem contact op met Jaïro

Jaïro Oranje

Jaïro heeft door zijn rechtenstudie, interesse in de advocatuur, werk op de VU en raadslidmaatschap een breed netwerk opgebouwd. Zelf heeft hij de focus vooral gelegd op de M&A-praktijk, bij uitstek een praktijk waar veel rechtsgebieden samenkomen. Door zijn ervaring is hij in staat te kijken wat de juiste match is. Uiteraard wordt gekeken naar cv en cijferlijsten, maar vooral ook naar persoonlijkheid. Het is essentieel om de wereld van advocaten, notarissen en fiscalisten goed te kennen, te weten wat er van kandidaten verwacht wordt - en andersom - wat kandidaten verwachten van kantoren. Alleen dan kan er een goede match tot stand gebracht worden. Dat is waar deze echte Hunter - samen met het hele team van Hunter Recruitment - voor gaat.

Jaïro 06 34266905 Jairo@hunter-recruitment.nl