Energiesector in beweging: fusies en overnames krijgen wind mee in 2024. Volgens onderzoek, uitgevoerd door Mergermarket in samenwerking met CMS, zullen investeringen en fusie- en overnameactiviteiten in de Europese energiesector naar verwachting de komende twee jaar aanzienlijk toenemen.

Wat is hierin een belangrijke drijfveer? De naderende deadline voor netto-nul emissies in 2030. Het rapport benadrukt de essentiële rol van deals in de overgang naar duurzame energie. Ook internationale factoren spelen een rol. Bijvoorbeeld de Russische inval in Oekraïne. Dit heeft geleid tot meer aandacht voor energiezekerheid. Daarnaast zien de onderzoekers dat internationale investeerders bang zijn enkel te vertrouwen op olie en gas, wat ervoor heeft gezorgd dat mensen meer interesse hebben in veilige en schone energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie.

Ondanks een daling in de totale waarde van deals in de Europese energiesector in de eerste helft van 2023, zijn bedrijven optimistisch, waarbij 87 procent van de respondenten betere vooruitzichten verwacht voor het nieuwe jaar. Zonne-energie en energieopslag worden beschouwd als de meest aantrekkelijke sectoren, met Zuidwest-Europa als de belangrijkste regio voor energie-investeringen volgens 41 procent van de respondenten.

Werk jij in deze aantrekkelijke sector en ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Of wil je een keer vrijblijvend oriënteren? Onze Legal Hunters staan klaar voor jou!

Op dit moment hebben wij twee mooie Legal Counsel posities beschikbaar in het bedrijfsleven en een partnerpositie met de focus op de energiepraktijk en een uitdagende mid-level positie in de advocatuur. Stuur Rachid een bericht en hij vertelt je hier graag vrijblijvend meer over.


Bron: Advocatie

Meer weten?

Neem contact op met Sem

Sem Ebbing

Sem is altijd positief en haalt graag het maximale uit zijn werk! Hij zit momenteel in zijn laatste jaar van de opleiding HBO Rechten en hij heeft verschillende interesses binnen het juridische werkveld. Sem is dan ook een waardevolle toevoeging aan het Legal team. Hij is werkzaam als Recruitment Consultant én schrijft eveneens zijn afstudeeronderzoek bij ons. Het onderzoek richt zich op zzp’ers die via een platform hun diensten aanbieden en in hoeverre dit geen arbeidsrelatie betreft. Sem vindt het leuk om met mensen in contact te staan en legal professionals te helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Sem 06 25463420 sem@hunter-recruitment.nl