Hunter Recruitment spreekt op een evenement van de Jonge Balie Midden-Nederland

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten heeft Hunter Recruitment een concrete focus op de advocatuur, waar wij dagelijks op multidisciplinair niveau werken voor verschillende internationale en Nederlandse advocatenkantoren. Wij bemiddelen aldus advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen. Het ervaringsniveau van onze kandidaten varieert van medior associates (lees: minimaal drie jaar ervaring) tot en met partners en het is voor menig professional lastig in te schatten wanneer het een natuurlijk moment is om over te stappen. Dit geldt uiteraard ook voor mensen die tegen hun medewerkerschapsbeslissing aanzitten.

Evenement Jonge Balie Midden-Nederland

Op 12 november jl. heeft de Jonge Balie Midden-Nederland een evenement georganiseerd waar vrijwel alle leden van de stichting bij aanwezig waren. Na een intensieve dag hebben wij het podium gekregen om te vertellen wie wij zijn, waar Hunter Recruitment voor staat, wat onze idealen zijn en wat de pijnpunten kunnen zijn in een carrière van een advocaat. Zoals hierboven aangegeven merken wij vaak dat men niet echt op de hoogte is van wat er op de markt speelt en wanneer je bepaalde ambities hebt, het bijvoorbeeld wijsheid is om op een zeker moment een overstap te overwegen.

Medewerkersbeslissing

Voor alle aanwezigen was dit gedeelte van onze presentatie verreweg het interessantst. In de praktijk zien wij regelmatig dat junioren geen medewerker worden en dan rijst direct de vraag: wat nu? Waar sta ik op de arbeidsmarkt als advocaat? Vinden andere kantoren mij nog wel interessant of betekent het einde van mijn loopbaan? Zo erg is het gelukkig niet, helemaal niet wanneer je een legitiem argument hebt waarom het niet is gelukt. Wij proberen altijd de nuance in kaart te brengen, zodat wij onze kandidaat kunnen ontlasten en intensief kunnen begeleiden in het proces richting een nieuwe werkgever. Doordat wij nauw samenwerken met verschillende advocatenkantoren weten wij goed in kaart te brengen wat de eventuele mogelijkheden zijn, waardoor wij echt een meerwaarde zijn.

Diner & Borrel

Tijdens het diner, maar voornamelijk gedurende de borrel hebben wij verschillende mensen gesproken die het toch interessant vonden om meer informatie te achterhalen. Dit kan je natuurlijk het beste doen onder het genot van een biertje of een goed glas wijn en… zo geschiedde. Al met al een zeer geslaagde avond en dat er in de toekomst nog velen mogen volgen.

Ook geïnteresseerd?

Vind jij het nu ook interessant om meer inzicht te krijgen in de juridische arbeidsmarkt? Laat het ons dan vooral weten. Wij komen graag langs om onze ervaringen te delen. En mocht er een borrel zijn, dan sluiten wij natuurlijk ook graag aan!

Meer weten?

Neem contact op met Rachid

Rachid el Bakuri

Rachid is na zijn rechtenstudie gestart bij een groot Nederlands advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Hier was hij werkzaam binnen de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht en participeerde voornamelijk in obligatietransacties. Na verloop van tijd merkte Rachid dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, ditmaal buiten de advocatuur. Hij is vervolgens bij een kleinschalig recruitmentkantoor in Amsterdam begonnen en heeft daar de mogelijkheid gekregen op om juridische tak op te zetten én met succes! Rachid heeft een concrete focus op de advocatuur, het notariaat en de fiscaliteit. In maart 2018 is Hunter Recruitment opgericht en is graag jouw partner in de zoektocht naar een geschikte werkgever of kandidaat binnen legal, zorg en finance.

Rachid 0610542289 rachid@hunter-recruitment.nl