Welke voordelen kan een recruiter voor jou hebben?

door No items found

1 jaar geleden geplaatst

Hunter nieuws

Welke voordelen kan een recruiter voor jou hebben?

Bekijk vacatures Button pijl

Bij het openen van LinkedIn zie je een connectieverzoek of een InMail, ‘’zucht, weer een bericht van een recruiter”. Dit is bij veel mensen de eerste gedachte wanneer ze worden benaderd door een recruiter of ‘headhunter’.

Er heerst nog altijd een negatief stigma rondom recruiters, maar is dat terecht?

Laten we beginnen met het feit dat recruiters een slechte reputatie hebben. Uit onderzoek is gebleken dat 35% van de ondervraagde vaker slechte dan goede ervaringen hebben met een recruiter. Veel voorkomende antwoorden zijn dat de communicatie slecht en/of onpersoonlijk is of dat de recruiter weinig inhoudelijk verstand van zaken heeft en opdringerig is.
Deze slechte reputatie lijkt toch aan te houden ondanks de kritiek die ook bekend is bij deze beroepsgroep.

Het goede nieuws is dat het merendeel van de ondervraagden (65% ) wél positieve ervaringen hebben met recruiters. De meerderheid geeft zelfs aan dat zij een nieuwe baan hebben gevonden met behulp van een recruiter. Veel mensen ervaren dat goede communicatie met een recruiter als een meerwaarde kan zijn tijdens het sollicitatieproces. Ook directe benadering door middel van een InMail, E-mail of belletje met concrete informatie over de vacature wordt als zeer prettig ervaren.

Waar gaat het soms mis?

In de recruitmentbranche zijn veel onervaren recruiters, die werken vaak in een omgeving waar ze worden beloond met bonussen bij het behalen van targets. Helaas gaat dat vaak ten koste van het doel om de werkzoekende de juiste kwaliteit te bieden.

Wat zijn de voordelen voor jou om met een recruiter in zee te gaan?

Of je nu goed op je plek zit of wanneer je al even op zoek bent naar een baan, in gesprek gaan met een recruiter kan in beide gevallen juist heel prettig zijn. Een recruiter heeft vaak een groot netwerk, misschien wel meerdere mogelijkheden voor jou, heeft verstand van de sollicitatieprocedures en kan vaak jou vaak adviseren en begeleiden tijdens dit proces. Je zou het misschien niet denken, maar juist wanneer in jouw branche de banen voor het oprapen liggen kan het voordelig zijn om met een recruiter in gesprek te gaan. Recruiters hebben over het algemeen een goed idee over wat er in de markt speelt. Dit kan jou helpen in jouw afwegingen en onderhandelingspositie, zeker wanneer er veel mogelijk is en op je afkomt.

Dus de volgende keer als jij weer een berichtje ontvangt van een recruiter, geef het een kans en wellicht ontstaat er een mooie samenwerking! Wij Hunters staan altijd open om met jou of jouw organisatie in gesprek te gaan, zodat wij samen kunnen kijken welke mogelijkheden het beste aansluiten op jouw behoeftes.

Geen medewerker gevonden