Vanaf januari 2024 aangescherpte eisen voor zzp’ers in de zorg

door Mark van der Heijden

8 maanden geleden geplaatst

Zorg

Vanaf januari 2024 aangescherpte eisen voor zzp’ers in de zorg

Bekijk vacatures Button pijl

De NVZ, de Nederlandse ggz, ActiZ, NFU, Zorgthuisnl, de VGN, VGS, VWS, Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid zetten over een week hun handtekening.

Wat staat jou als zzp’er in 2024 te wachten? Wij zetten de belangrijkste punten voor jou op een rij:


Kwaliteitseisen:
Zzp’ers moeten voldoen aan diverse kwaliteitseisen, waaronder aansluiting bij een geschillencommissie, vastleggen van professionele standaarden, bijhouden van een register van incidenten op het werk, en structureel gebruikmaken van intervisie.

Limiet aan werktijden: Het akkoord stelt een limiet aan de werktijden van zzp’ers. Ze mogen maximaal zeven maanden voor een zorgorganisatie werken en hooguit 28 uur per week. Ook wordt verwacht dat zzp’ers meerdere opdrachtgevers hebben en maximaal 70 procent van hun werktijd voor één opdrachtgever werken.

Lopende discussie over tarieven

Hoewel veel aspecten van het akkoord vaststaan, wordt er nog gesproken over de hoogte van de tarieven voor zzp’ers. Er is een wens om de inkomensverschillen tussen zzp’ers en werknemers in loondienst te verkleinen. Dit overleg wordt geleid door het ministerie van VWS.

Waarom nu actie?

De brancheorganisaties in de zorg willen niet wachten tot 2025 en zien de huidige toename van zzp’ers als ongunstig voor de zorg.

Directeur Jeroen Pepers van de Nederlandse ggz: “Op de huidige manier doorgaan met zzp’ers is niet goed voor de zorg, daarom zullen we dit soort wegen moeten bewandelen.” Hij wijst erop dat mede door het hoge aantal zzp’ers een derde van de ggz-aanbieders afgelopen jaar in de rode cijfers terecht is gekomen.

“Bovendien heeft het hoge aantal zzp’ers andere negatieve bijeffecten. Zoals: geen solidaire verdeling in de werkroosters, waardoor avond- en nachtdiensten vooral op het bordje terechtkomen van medewerkers in loondienst. Daarom ondersteunen wij de initiatieven die het aantal zzp’ers in de zorg verminderen. Dus ook het wetsvoorstel dat geldt voor alle zzp’ers in Nederland. Het vraagt wel om beleid om tot een goede overgang te komen en de inzet van mensen voor de zorg te behouden.”

Al met al zal de zorgsector flink gaan veranderen en zal het speelveld voor zzp’ers behoorlijk op z’n kop worden gezet.

Wij blijven alle ontwikkelingen op de voet volgen en zullen dit zo snel mogelijk met jullie delen!


Bron: Zorgvisie

Meer weten?

Neem contact op met Mark

Mark van der Heijden

Al tijdens zijn Master Health Care Management is Mark aan de slag gegaan als manager bij een zorginstelling. In deze functie was hij verantwoordelijk voor een groot aantal aspecten binnen de bedrijfsvoering, waaronder de werving & selectie van werknemers. In deze rol heeft hij samengewerkt met diverse werving & selectie kantoren. Echter, had hij het gevoel dit beter te kunnen en is mede daarom in maart 2018 Hunter Recruitment gestart. De positieve en negatieve ervaringen met andere recruiters neemt hij nu mee om de huidige klanten van Hunter Recruitment te voorzien in hun wensen. Dit doet hij door de klant te helpen en mee te denken met het opstellen van het functieprofiel. Daarbij heeft Mark voor ogen hen te ontlasten door maatwerk af te leveren.

Mark 0649358599 mark@hunter-recruitment.nl