Solliciteren via een recruiter?

door Mark van der Heijden

10 maanden geleden geplaatst

Zorg

Solliciteren via een recruiter?

Bekijk vacatures Button pijl

Waarom zou ik als zorgprofessional via een recruiter solliciteren?” Dit is een vraag die wij regelmatig krijgen van zorgprofessionals en wij zijn ons ervan bewust dat dit niet altijd even duidelijk is en daarom lichten wij dit graag toe.

Wij zetten drie aspecten voor jou op een rij. In deze post gaan wij in op het eerste aspect: begeleiding.

Maar eerst: door wie worden wij ingeschakeld?

In principe zijn het de instellingen die ons inzetten voor de zoektocht naar psychologen en andere zorgprofessionals. De zorginstellingen zijn zich ervan bewust dat actieve benadering richting professionals in deze markt noodzakelijk is. Echter, dit is tijdsintensief en er is al zo weinig tijd in de zorg. Hunter Zorg neemt dit uit handen en dient op deze manier als verlengstuk van de zorginstellingen op de arbeidsmarkt.

๐—•๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด

De begeleiding begint al bij de eerste kennismaking met een van onze zorg consultants. Tijdens het eerste gesprek staat jouw ervaring en ambitie centraal. Dit is voor ons belangrijk zodat wij jou het beste kunnen adviseren in de jungle van alle openstaande vacatures in het zorg werkveld. Daarbij kunnen wij jou veel vertellen over de verschillende zorginstellingen en mogelijkheden die er zijn, omdat wij nauw contact hebben met zorgmanagers.

Daarbij delen wij onze kennis en ervaringen met jou en nemen wij jou stapsgewijs mee met alle mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Op deze manier kunnen wij samen ontdekken welke vervolgstap het beste aansluit op jouw specifieke wensen en behoeftes. Doordat Mark zelf ervaring heeft in de zorg weet hij als geen ander hoe het er ook in de praktijk aan toe kan gaan bij de diverse instellingen.

Wanneer jij als zorgprofessional graag wil kennismaken met een van de instellingen zorgen wij voor alle communicatie. De zorginstellingen zijn vaak druk en daarom is het belangrijk om de afspraken zorgvuldig af te stemmen. Wij nemen dit voor jou uit handen en zorgen altijd voor terugkoppeling. Mocht jij discreet willen oriรซnteren houden wij hier ook rekening mee.

Ook goed om te weten: voor een keer vrijblijvend koffie drinken maken zorginstellingen ook graag tijd. Ideaal om in verschillende keukens te kunnen kijken en sfeer te proeven.

Wanneer jij een aantal positieve gesprekken hebt gehad volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek met de instelling en een aanbod. Onderhandelingen kunnen er vervolgens aan te pas komen en dat kan soms als lastig worden ervaren. Ook hierin staan wij jou bij, geven wij eerlijk advies en delen wij onze kennis van andere salarisonderhandelingen in de zorg.

Wil je graag meer weten over onze werkwijze? Stuur Mark vooral een berichtje!

Meer weten?

Neem contact op met Mark

Mark van der Heijden

Al tijdens zijn Master Health Care Management is Mark aan de slag gegaan als manager bij een zorginstelling. In deze functie was hij verantwoordelijk voor een groot aantal aspecten binnen de bedrijfsvoering, waaronder de werving & selectie van werknemers. In deze rol heeft hij samengewerkt met diverse werving & selectie kantoren. Echter, had hij het gevoel dit beter te kunnen en is mede daarom in maart 2018 Hunter Recruitment gestart. De positieve en negatieve ervaringen met andere recruiters neemt hij nu mee om de huidige klanten van Hunter Recruitment te voorzien in hun wensen. Dit doet hij door de klant te helpen en mee te denken met het opstellen van het functieprofiel. Daarbij heeft Mark voor ogen hen te ontlasten door maatwerk af te leveren.

Mark 0649358599 mark@hunter-recruitment.nl