Op welke feestdagen krijg jij doorbetaald?

door Maxime van de Meent

12 maanden geleden geplaatst

Hunter nieuws

Op welke feestdagen krijg jij doorbetaald?

Bekijk vacatures Button pijl

In april en mei zijn er ieder jaar veel erkende feestdagen. Hoe zit dit precies met verlof en loondoorbetaling?

Er is geen wettelijk recht op een vrije dag op officiële feestdagen, want nergens in de wet staat dat de werkgever haar werknemers een vrije dag moet geven op officiële feestdagen. Hoe wordt dit wel bepaald? Wanneer is het een officiële feestdag? En mag je officiële feestdagen ruilen? Wij geven antwoord op jouw vragen in deze blog.

Hoe wordt bepaald of jij vrij bent op een officiële feestdag?

Of jij als werknemer vrij bent, hangt af van wat er in jouw arbeidsovereenkomst of cao is overeengekomen. In de meeste cao’s is afgesproken dat de werknemer inderdaad een vrije dag heeft op een officiële feestdag.

Wanneer is het een officiële feestdag?

Als jij een vrije dag krijgt van de werknemer en deze dag niet ten koste gaat van het aantal vakantiedagen die jij mag opnemen.

Niet in elke sector kunnen alle werknemers een vrije dag krijgen. Wanneer wij bijvoorbeeld kijken naar de zorg sector is het noodzakelijk om door te werken. Vaak is in de cao dan opgenomen dat wanneer jij als werknemer moet werken op een officiële feestdag, jij recht hebt op een compensatie(toeslag).

Mag je officiële feestdagen ruilen?

Steeds meer cao’s geven jou als werknemer de mogelijkheid om één of meerdere officiële feestdagen te ruilen voor een andere dag naar keuze. Hierdoor kan jij zelf bepalen welke dag voor jou een belangrijke (feest)dag is.

Hoe zit het precies wanneer jij parttime werkt?

Wanneer de officiële feestdag valt op een van de dagen dat jij werkt, dan heb je geluk. Ook jij bent deze dag vrij. Wanneer jij als werknemer naar verhouding minder voordeel ervaart van de vrije officiële feestdagen, dan moet jouw werkgever jou hiervoor compenseren.

Ben jij een oproep-/uitzendkracht?

Voor oproepkrachten geldt dat de werkgever niet wettelijk verplicht is om jou als werknemer op te roepen op de dagen dat de onderneming vanwege een officiële feestdag gesloten is. Wanneer jij als oproepkracht werkt, heb je ook geen recht op loondoorbetaling op een officiële feestdag.

Voor uitzendkrachten geldt dat de NBBU-cao en ABU-cao hebben bepaald dat wanneer duidelijk is dat de officiële feestdag op een dag valt waarop gebruikelijk wordt gewerkt, omdat de werkdagen vastgelegd zijn in de uitzendovereenkomst of de terbeschikkingstelling, moet de feestdag worden uitbetaald.

Indien dit niet duidelijk is, dan geldt dat als de uitzendkracht in de periode van dertien weken direct voorafgaande aan de officiële feestdag minimaal zeven keer op de betreffende dag heeft gewerkt, hij recht heeft loondoorbetaling.

Indien de uitzendkracht nog geen dertien weken heeft gewerkt, dan wordt er gekeken naar het aantal gewerkte weken voorafgaand aan de officiële feestdag en indien er meer dan de helft van het aantal weken op de betreffende dag is gewerkt, dan heeft de uitzendkracht recht op loondoorbetaling.

Bron: Advocatie

Meer weten?

Neem contact op met Maxime

Maxime van de Meent

Maxime is in 2020 afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool en heeft een Bachelor of Arts behaald. Ze kan niet wachten om als young professional aan de slag te gaan bij Hunter Recruitment. Door haar brede kennis en ervaring die zij heeft opgedaan binnen de opleiding Communicatie is ze nu klaar voor een nieuwe uitdaging. Zij richt zich vooral op de (online) marketing. Haar voornaamste doelen zijn het vergroten van de merkbekenheid van Hunter, het bouwen van een hechte online community en het aantrekken van de juiste kandidaten en opdrachtgevers. Daarnaast wil zij met behulp van de sociale mediakanalen de vakkennis, persoonlijkheid en karakters van de Hunters meer naar voren brengen. Maxime is onze rots in de branding wat betreft marketing.

Maxime 0620819910 maxime@hunter-recruitment.nl