Hoe werkt Hunter Recruitment in deze krappe arbeidsmarkt?

door Rachid el bakuri

2 jaar geleden geplaatst

Hunter nieuws

Hoe werkt Hunter Recruitment in deze krappe arbeidsmarkt?

Bekijk vacatures Button pijl

De arbeidsmarkt is constant onderhevig aan verandering en dit betekent dat ook wij moeten anticiperen. In deze blog lichten wij in het kort onze werkwijze toe, wat wij merken in de arbeidsmarkt en hoe wij het verschil kunnen maken voor jou!

Denken vanuit de kandidaat

In een krappe arbeidsmarkt is de kandidaat vaak aan zet. Dit betekent dat wij tegenwoordig open het gesprek in gaan om uit te zoeken wat de wensen de professional zijn, waar de dagelijkse werkzaamheden uit bestaan en wat zijn/haar ambities zijn. Vervolgens leggen wij uit wat wij voor hen kunnen betekenen, voor welke partijen wij werken en wat er buiten de gebaande paden om mogelijk is. Doordat wij geruime tijd actief zijn binnen onze sectoren (legal, zorg en finance), kunnen wij een goed beeld schetsen van de arbeidsmarkt. Hierbij kan je denken aan posities bij andere partijen, actualiteiten, wat mogelijk is bij een eventuele overstap die aansluit op jouw behoeftes. Vervolgens is het aan de professional om te bepalen wat hem/haar het meeste aanspreekt en wat diegene nader wil onderzoeken. Wij faciliteren vervolgens de gehele procedure bij onze opdrachtgever om jou als professional te ontlasten.

Denken vanuit de vacature

Een aantal jaren geleden was de arbeidsmarkt minder krap en werkte wij vooral vanuit de vacature. Dit betekende dat wij op basis van een vacature professionals benaderden om te toetsen of zij eventueel interesse hadden in een nieuwe uitdaging. Wanneer dit niet aan de orde was onderhielden wij contact om vervolgens toekomstige vacatures met hen te bespreken. In deze tijd was de opdrachtgever doorgaans aan zet. Deze manier van werken komt nog zeker voor, maar leent zich steeds minder voor deze bijzonder krappe arbeidsmarkt.

Hoe maken wij het verschil?

Onze succesverhalen vloeien voornamelijk voort uit relatiebeheer. Al in de oriënterende fase vinden professionals het fijn om de mogelijkheden op de arbeidsmarkt inzichtelijk te krijgen. De professionals die wij bemiddelen zijn immers niet vaak op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar houden wel graag zijn/haar ogen open om carrièrekansen niet aan hen voorbij te laten gaan. Dit is precies waar onze kracht ligt. Uiteraard hebben wij een ‘verplichting’ vanuit onze opdrachtgevers om openstaande posities in te vullen, maar dit doen wij wel op een manier dat de professional een overstap maakt waar heel goed over nagedacht is. Onder aan de streep hebben wij vaak maanden soms jaren contact voordat wij een professional helpen aan een nieuwe uitdaging. En juist deze manier van werken spreekt ons aan. Dit is direct de link naar de het eerste kopje: denken vanuit de kandidaat. Een oprechte relatie zorgt voor meer succes op de lange termijn!

Ook benieuwd naar de arbeidsmarkt en alle mogelijkheden?

Ben jij op het punt aangekomen dat je toch nieuwsgierig bent naar nieuwe mogelijkheden, maar niet per definitie direct wil overstappen? Laat het ons vooral weten, zodat wij je verschillende inzichten kunnen geven. Stuur mij, rachid, of een van de andere Hunters een berichtje!

Meer weten?

Neem contact op met Rachid

Rachid el Bakuri

Rachid is na zijn rechtenstudie gestart bij een groot Nederlands advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Hier was hij werkzaam binnen de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht en participeerde voornamelijk in obligatietransacties. Na verloop van tijd merkte Rachid dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, ditmaal buiten de advocatuur. Hij is vervolgens bij een kleinschalig recruitmentkantoor in Amsterdam begonnen en heeft daar de mogelijkheid gekregen op om juridische tak op te zetten én met succes! Rachid heeft een concrete focus op de advocatuur, het notariaat en de fiscaliteit. In maart 2018 is Hunter Recruitment opgericht en is graag jouw partner in de zoektocht naar een geschikte werkgever of kandidaat binnen legal, zorg en finance.

Rachid 0610542289 rachid@hunter-recruitment.nl