Welke zorgverzekering past het beste bij jou?

door Thomas Wortel

1 jaar geleden geplaatst

Zorg

Welke zorgverzekering past het beste bij jou?

Bekijk vacatures Button pijl

Steeds meer mensen wisselen van zorgverzekeraar aan het einde van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Eind 2020 zijn er meer mensen van zorgverzekeraar gewisseld dan in het jaar ervoor. Hoeveel mensen zullen dit jaar de overstap maken naar een andere verzekeraar en waarom?

Hoe kom jij erachter welke zorgverzekering het beste bij jou past?

De meest gangbare en gebruikte manier is om gebruik te maken van online vergelijkers. Er is een flink aanbod te vinden van aanbieders die onafhankelijk zijn. Hier kun je prijzen en polissen makkelijk vergelijken. Het aantal mensen dat dit online onderzoekt is sinds een jaar gestegen van 49% naar 57%.  Als verzekerde wil je zo veel mogelijk informatie hebben bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Het is niet altijd makkelijk om een goede vergelijking tussen verschillende pakketten te kunnen maken. Het vergelijken kost volgens veel mensen te veel tijd en is lastig.

Wat zijn de belangrijkste redenen om te wisselen van verzekeraar?

Natuurlijk als eerste om de kostenbesparing. Het wisselen van zorgverzekering kan soms meer dan €500 per jaar opleveren. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet of niet onderzoekt. De prijzen van zorgpremies fluctueren namelijk jaarlijks. Als je jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar blijft, loop je grote kans dat je te veel betaalt. Naast de kosten zien veel mensen pas aan het einde van het jaar dat ze oververzekerd zijn. Als je met behulp van een online tool een kritische blik op je huidige zorgpakket werpt, dan kom je er al snel achter of je misschien oververzekerd bent. Hier bedoelen we mee dat veel mensen hebben aanvullende pakketten die ze in de praktijk nauwelijks gebruiken. Dat is natuurlijk zonde!

Tips bij het veranderen van jouw zorgverzekering!

Wil je in jouw huidige verzekering iets wijzigen of veranderen van verzekeraar? De zorgverzekering loopt van 1 januari tot 31 december van het jaar. Veranderen tussen verzekeraars of iets wijzigen bij jouw huidige verzekeraar kan tussen half november en 31 december. Wijzigingen worden per 1 januari van het komend jaar doorgevoerd.

Wat je kunt wijzigen in de zorgverzekering:

  • Verhogen van het eigen risico
  • Andere aanvullende verzekering
  • Naar een andere maatschappij en opzeggen
  • Andere tandartsverzekering Andere wijzigingen:

Overlijden, geboorte, verhuizen of een adreswijziging worden door de gemeente aan de zorgverzekeraar doorgegeven, toch is het verstandig dit altijd even te checken en bij twijfel contact met de maatschappij te hebben. Geef jouw (nieuwe) gegevens van de zorgverzekeraar door aan de huisarts, tandarts en apotheek. Een aantal online vergelijkers voor jou op een rijtje: www.zorgwijzer.nl www.zorgverzekering.net www.zorgkiezer.nl www.consumentenbond.nl www.overstappen.nl

Meer weten?

Neem contact op met Thomas

Thomas Wortel

Thomas is een toegewijde professional die het sociale en verbindende aspect het leukste vindt. Hij is zich nog volop aan het ontwikkelen en volgt in zijn eigen tijd de opleiding commerciële economie om zijn kennis binnen dit vakgebied te verbreden. Thomas gaat de uitdaging aan als Resourcer in het team van Hunter Zorg. Het denken in mogelijkheden is Thomas op het lijf geschreven, dit is van belangrijke waarde tijdens het gehele recruitmentproces. Zijn kracht ligt in het vinden van de juiste professionals, door het kunnen aanvoelen van de wensen en behoeftes van zowel de kandidaten als onze opdrachtgevers. Het is dan ook zijn wens om veel zorgprofessionals en instellingen met elkaar te verbinden.

Thomas 0628563071 Thomas@hunter-recruitment.nl