De jaarcijfers van de top 50 kantoren 2021 zijn wederom bekend. Wij geven een korte samenvatting. Wat valt op?

De Brauw Blackstone Westbroek, het grootste advocatenkantoor in Nederland, telt 350 advocaten en had in 2020 de grootste omzetstijging (19,6%). In 2021 heeft er een lichte daling plaatsgevonden van 0,13%. De nummer twee, DLA Piper, ervaarde in 2020 ook een stijging van 19% en eveneens in 2021 een lichte omzetdaling van (2,83%). Dit kantoor hanteert wel een gebroken boekjaar: hun omzetcijfers en -percentages zijn afkomstig uit het boekjaar 2020/2021.

De bestuurder bij de Brauw, Anja Mutsaer, geeft aan dat de toekomst ligt in complexe zaken, waar zij cliënten vanuit verschillende expertises met hoogwaardig advies in bijstaan.

‘’De toenemende vraag naar bijstand door ons kantoor in 2020 zien we als bevestiging van het vertrouwen van cliënten. Om deze bijzondere positie in de toekomst te kunnen behouden, bewegen we mee: de expertise die we in huis hebben, onze maatschappelijke positie en onze nieuwe thuisbasis.’’

Wat ook opvallend is, is dat de middelgrote advocatenkantoren sterk zijn gegroeid in fte’s.

Damsté advocaten – notarissen is het meest gestegen, het aantal advocaten steeg van 44 naar 55. Taylor Wessing telde op 1 januari 2022 voor het eerst meer dan zestig advocaten.

De managing partner van Taylor Wessing, Marc van Gelder, verklaart de omzetgroei van het kantoor. ‘’In 2020 hebben we onze strategie herijkt, onze values doorontwikkeld en zijn we ons blijven focussen op onze positionering in de markt en onze positionering als werkgever.’’ ‘’In 2021 hebben we deze stijgende lijn voortgezet, waarbij we wederom hebben ingezet op onze values, onze nieuwe branding, een verdere verdieping van onze sectorfocus en het aantrekken van nieuwe partners op de juiste posities.’’

De komende jaren verwachten Van Gelder en zijn collega’s de ingezette lijn voort te zetten en wederom een verdere groei te realiseren. Hij concludeert het volgende: ‘’Dat onze focus op het gebied van employer branding ertoe heeft geleid dat we goed in staat zijn om nieuw talent aan te trekken, zal daarbij van groot belang zijn.’’

Niet te vergeten: Baker McKenzie, dit kantoor valt net buiten de top drie, maar heeft een omzetstijging 15,06%.

Ook advocatenkantoor Loyens & Loeff, NautaDutilh en Lexence staan in de top tien. Loyens & Loeff heeft in 2021 een omzet van 372,91 miljoen euro, dit is een stijging van 9,16% t.o.v. 2020. NautaDutilh heeft een omzetstijging van 11,66% en heeft een omzet van 199,07 miljoen euro. Lexence is met 11,71% gestegen t.o.v. 2020, dit betekent dat zij nu een omzet hebben gerealiseerd van 37,95 miljoen euro.

Tot slot: Kennedy Van der Laan en AKD. Dit advocatenkantoor heeft in 2021 een omzetstijging van 8,48% t.o.v. 2020. Zij hebben een omzet gegenereerd van 29,30 miljoen euro. AKD heeft in 2021 een totale omzet van 93,84 miljoen euro, de omzet is met 6,33% gestegen t.o.v. 2020.

*De jaarlijkse vergelijking van de omzetten van top 50-advocatenkantoren is gebaseerd op de openbare jaarrekeningen voor zover deze zijn gedeponeerd in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (peildatum 28 juni 2022). De helft van de top-50 kantoren heeft (nog) geen jaarverslag gedeponeerd.

Hunter Law werkt samen met Nederlandse kantoren, internationale kantoren en boutique kantoren. Ook staan wij klaar voor legal professionals wanneer zij graag een overstap willen maken in de advocatuur of het bedrijfsleven. Wil jij weten of wij ook iets voor jou of voor jouw kantoor kunnen betekenen? Stuur Rachid een bericht.

Meer weten?

Neem contact op met Rachid

Rachid el Bakuri

Rachid is na zijn rechtenstudie gestart bij een groot Nederlands advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. Hier was hij werkzaam binnen de praktijkgroep Bank- en Effectenrecht en participeerde voornamelijk in obligatietransacties. Na verloop van tijd merkte Rachid dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, ditmaal buiten de advocatuur. Hij is vervolgens bij een kleinschalig recruitmentkantoor in Amsterdam begonnen en heeft daar de mogelijkheid gekregen op om juridische tak op te zetten én met succes! Rachid heeft een concrete focus op de advocatuur, het notariaat en de fiscaliteit. In maart 2018 is Hunter Recruitment opgericht en is graag jouw partner in de zoektocht naar een geschikte werkgever of kandidaat binnen legal, zorg en finance.

Rachid 0610542289 rachid@hunter-recruitment.nl