GGZ Personeelstekort piekt naar hoogste niveau ooit

door Bart van Heeswijk

7 maanden geleden geplaatst

Zorg

GGZ Personeelstekort piekt naar hoogste niveau ooit

Bekijk vacatures Button pijl

Het CBS signaleert het volgende: Het aantal ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ๐˜€ is bijna ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐˜‚๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฑ, de ๐˜๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ van zorgprofessionals ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฎ๐—น๐˜ en veel jonge zorgprofessionals verlaten de GGZ.

Voor het eerst sinds 2016 zag de GGZ ook meer werknemers ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป naar ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด dan dat er vanuit andere sectoren nieuwe krachten bijkwamen. ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐˜๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป van zorg
en welzijn kwamen nog wel werknemers ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—š๐—š๐—ญ ๐—ฎ๐—ณ. Daardoor ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ด het ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—น ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ป๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ in de sector tot 103.000. Daarbij is de tevredenheid van de zorgprofessionals iets gedaald in de GGZ.

Wat valt op?

Wat opvalt is dat het aantal jonge GGZ-werknemers dat ander werk ging doen nu ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐˜€ dan het aantal ggz-werknemers dat met ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ฒ๐—ป ging. En dat terwijl de sector juist ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜.

Wat kan Hunter zorg betekenen voor jou?

Onze Hunters zijn dagelijks in gesprek met zorgprofessionals uit de GGZ en ook zij ervaren de ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐˜€๐—ธ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐˜๐—ฒ en ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚๐—ธ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด(๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐˜€). Wij zijn ons ervan bewust dat het nu belangrijker is dan ooit dat zorgprofessionals een uitdaging vinden die ๐—ฒฬ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ต๐˜‚๐—ป ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜ en dat zij op de ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ hun werk kunnen uitvoeren. Aan onze Zorg Hunters de taak om de ๐˜„๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ณ๐˜๐—ฒ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐˜€ zo goed mogelijk ๐—ถ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป en dit mee te nemen in de zoektocht naar een uitdaging die รฉcht bij hun past.

Voor ons is het belangrijkste dat zowel de zorginstelling als de professional ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ en willen investeren in een ๐—ฑ๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐˜‡๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป.

๐—•๐—ฒ๐—ป ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ผ๐—ณ ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ณ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น? Onze Zorg Hunters staan voor jou klaar. Stuur Mark van der Heijden,ย Thomas Wortel,ย Joost Pluggeย ofย Bart van Heeswijk een bericht en dan kijken zij graag samen naar de mogelijkheden.

Meer weten?

Neem contact op met Bart

Bart van Heeswijk

Maak kennis met Hunter Bart! Bart is een gedreven en spontane jongen van 26 jaar. Hij is naast zijn studie International Business werkzaam als Associate Consultant Zorg. Zijn affiniteit voor de zorg is op jonge leeftijd ontstaan doordat zijn moeder een medische achtergrond heeft en werkzaam is op het VUmc. Hij wil graag meer kennis opdoen over de GGZ en zich verder ontwikkelen binnen deze interessante sector. Bart is een fanatieke sporter en hij is heel gedisciplineerd. Deze focus wil hij ook meenemen tijdens zijn zoektocht naar de juiste zorgprofessionals!

Bart 06 82401812 bart@hunter-recruitment.nl