Extra loonsverhoging voor zorgprofessionals

door Bart van Heeswijk

4 maanden geleden geplaatst

Zorg

Extra loonsverhoging voor zorgprofessionals

Bekijk vacatures Button pijl

Extra loonsverhoging voor zorgprofessionals binnen de GGZ. Gaan de vakbondsleden en de leden van de werkgeversorganisatie hiermee akkoord? ‘De torenhoge inflatie waarmee de ruim 100.000 ggz-medewerkers te maken hebben, maken aanzienlijke loonsverhoging noodzakelijk’ zegt Elise Merlijn (bestuurder van de FNV Zorg & Welzijn).

De vakbonden hebben met de werkgeversorganisatie De Nederlandse GGZ besloten dat de zorgmedewerkers binnen de GGZ dit jaar en volgend jaar een extra loonsverhoging krijgen. Merlijn noemt het resultaat “supertof”. Of de vakbondsleden en de leden van de werkgeversorganisatie er ook zo over denken, moet nog blijken. De verhoging gaat pas in als de leden akkoord gaan.

Wat kan jij verwachten als zorgprofessional in de GGZ?

Dit jaar zouden de ggz-medewerkers een loonsverhoging van 2 procent krijgen, maar door de nieuwe afspraken komt daar nu nog 5 procent bovenop. Dat leidt tot een verhoging van minimaal 210 euro bruto per maand. Dit is nog niet alles want ook volgend jaar kan jij als zorgprofessional binnen de GGZ een extra verhoging verwachten.

Wanneer jij begin dit jaar 2000 euro bruto verdiende, ga jij er voor eind volgend jaar 450 euro op vooruit. Dit is een stijging van 22,5 procent. Verdiende jij tot 8000 euro bruto per maand? Dan ga je er in diezelfde periode met 12,95% op vooruit, zo’n 1036 euro.

Een speciale clausule

De cao in de ggz is in 2021 gesloten voor drie jaar. ‘’Toen zag de wereld er nog heel anders uit’, Zegt Merlijn. Toen leek een loonsverhoging van 2 procent per jaar redelijk, maar dit leidde tot onrust onder het ggz-personeel.

Door een speciale clausule in de cao kon de vakbond onderhandelen over een hoger loon, zonder de cao open te breken. Het loon kan tussentijds gewijzigd worden bij zwaarwegende omstandigheden, zoals de inflatie, legt Merlijn uit.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden binnen de GGZ? Wij helpen jou graag in jouw zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Neem contact op met een van onze Zorg Hunters!

Bron: NOS 

Meer weten?

Neem contact op met Bart

Bart van Heeswijk

Maak kennis met Hunter Bart! Bart is een gedreven en spontane jongen van 26 jaar. Hij is naast zijn studie International Business werkzaam als Associate Consultant Zorg. Zijn affiniteit voor de zorg is op jonge leeftijd ontstaan doordat zijn moeder een medische achtergrond heeft en werkzaam is op het VUmc. Hij wil graag meer kennis opdoen over de GGZ en zich verder ontwikkelen binnen deze interessante sector. Bart is een fanatieke sporter en hij is heel gedisciplineerd. Deze focus wil hij ook meenemen tijdens zijn zoektocht naar de juiste zorgprofessionals!

Bart 06 82401812 bart@hunter-recruitment.nl