De nieuwe ditsmi-methode!

door Joost Plugge

1 jaar geleden geplaatst

Zorg

De nieuwe ditsmi-methode!

Bekijk vacatures Button pijl

Er is een nieuwe ditsmi-methode voor patiënten die lange tijd in de GGZ verblijven. Ben jij benieuwd wat deze methode precies inhoudt? Lees dan snel verder! Sinds 2017 zijn er verschillende zonmw-projecten geweest waarin het zorgmodel DITSMI is ontwikkeld en onderzocht. Vanwege de positieve ervaringen met DITSMI wordt er gekeken naar landelijke implementatie van dit zorgmodel.  Wil jij meer lezen over de startfase van ditsmi tot aan de implementatie? Klik dan hier! 

Hoe werkt DITSMI?

DITSMI is een afkorting van Diagnose Indicate Treat Severe Mental Illness. Binnen deze methode staat diagnosticeren, indiceren, evalueren en behandelen centraal. Het doel: streven naar het lichamelijk en psychisch welbevinden, zingeving en het herwinnen van de eigen regie voor patiënten die al lange tijd in een GGZ-instelling verblijven.

Wie is de doelgroep?

Mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) die binnen FACT-teams en klinieken behandeld worden en waarbij sprake is van ernstig ontwrichtend gedrag, onduidelijke diagnostiek, polyfarmacie en/of ernstige bijwerkingen van medicatie.

Hoe past jouw instelling de DITSMI-methode toe?

Met DITSMI wordt richtlijnconform gewerkt en evidence-based passende zorg geboden. De DITSMI-methode wordt de aankomende tijd geïmplementeerd met ondersteuning van ZonMw en het Trimbos-instituut. Zij bieden dan ook verschillende handvatten voor jouw zorginstelling. Je kan een subsidie van €50.000 aanvragen en je krijgt een implementatiepakket met praktische tools. Als deelnemende GGZ-instelling word jij begeleid door een projectbureau zodat de implementatie goed verloopt.

Wil jij in aanmerking komen voor de subsidie? Dan zijn dit de volgende voorwaarden:

  • Informeren en includeren van patiënten
  • Patiëntmetingen (0- en eindmeting) met betrekking tot diagnosticeren en indicaties voor behandeling, actuele medicatievoorschriften, somatische screening, psychosociaal functioneren, kwaliteit van leven, mate van herstel, opnameduur, tijdinvestering behandelteam en patiënttevredenheid.
  • Een modelbeschrijving van DITSMI moet worden gevolgd
  • Monitoring van de voortgang implementatie

Wil je weten hoe je subsidie kan aanvragen? Klik dan hier! 

Meer weten?

Neem contact op met Joost

Joost Plugge

Joost is een échte Hunter. Hij zit vol energie, is loyaal en denkt altijd in mogelijkheden. Door zijn studie Ondernemerschap aan de HvA heeft hij een brede blik op werkend Nederland en is hij bekend in menig vakgebied. Nieuwsgierigheid is kenmerkend voor Joost, hij is altijd bereid om nieuwe dingen te leren en wil zich graag verder ontwikkelen. Dit gaat hij dan ook doen bij Hunter in de hoedanigheid als Associate Consultant Zorg. Het vinden van de juiste match, daar krijgt Joost energie van. Zowel de kandidaat als de opdrachtgever wil hij van dienst zijn door hen echt te begrijpen.

Joost 06 53207798 Joost@hunter-recruitment.nl